Ugostitelj iz Podgorice pred zatvaranje lokala besplatno dijeli hranu: Najbitnije je ostati čovjek u cijeloj situaciji

 Ugostitelj iz Podgorice pred zatvaranje lokala besplatno dijeli hranu: Najbitnije je ostati čovjek u cijeloj situaciji

Foto: Instagram

Nove mjere Nacionalnog koordinacionog tijela uslovile su zatvaranje ugostiteljskih objekata u glavnom gradu ali i u još nekoliko crnogorskih opština. Za sada je sigurno da neće raditi minimum 14 dana pa vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni još jednom ostaju bez prihoda sa ogromnom dozom neizvjesnosti. No, i uprkos teškoj situaciji još uvijek ima onih koji shvataju da je najbitnije u svakom trenutku ostati čovjek, a jedan od primjera je ugostitelj iz Podgorice koji je odlučio da prije večerašnjeg zatvaranja svu hranu koju ima u magacinu ugostiteljskog objekta podijeli onima kojima je to najneophodnije.

„Zbog novih mjera NKT-a i zatvaranja ugostiteljskih objekata ’Stockholm pub’ je na raspolaganju svima koji ne mogu da priušte sebi obrok. Ako poznajete i vi nekoga kome je potrebna pomoć javite nam se u inbox i mi ćemo im dostaviti hranu. Nadamo se da će nam se pridružiti i ostali jer zalihe magacina se za 15 dana oštete, zašto ne pobijediti trenutnu situaciju“, objava je koja je mnoge jutros dočekala na društvenim mrežama a objavio je Stefan Malević iz podgoričkog „Stockholm pub-a“.

Odlučio je da sa ostalim članovima kolektiva makar nekome olakša novonastalu situaciju, jer topla riječ i ljudski gest nekada su sve što nam treba a pogotovo u situacijama koje zahtijevaju solidarnost cijelog društva.

„Prošlog puta kada smo morali zbog stanja da zatvorimo objekat, veće količine hrane su se pokvarile. Zato želimo da pomognemo svima koji nisu u stanju da sebi priušte topli obrok. Svi koji se jave dobiće hranu. Primamo poruke od naših sugrađana o starijim ljudima koji žive sami. Njima ćemo rado mi dostavljati jer ne mogu da dođu za to“, navodi Stefan za FOS.

Za danas je u Pogorici zakazan protest ugostitelja s obzirom da su prvi na udaru kada se kreće sa zatvaranjem, a Malević kaže da je novonastala situacija i više nego teška.

„Teška je za rad, pogotovo za osoblje koje je u konstantnom strahu i od inspekcija i od vlasnika koji vrše pritisak. Posao je već opao za 50 % jer ljudi više sjede u kućama i stanovima. Od večeras ne radimo. Poštovaćemo mjere i nadamo se da će država izaći u susret jer od ugostitelja Podgorica živi i toga smo svi svjesni“, navodi Stefan za FOS dodajući:

„Bilo je akcija koje smo podržavali ali sada smo odlučili da samostalno pomognemo ko nam se javi. Valjda je najbitnije ostati čovjek u cijeloj situaciji.“

Do sada se, navodi naš sagovornik javilo desetak porodica a akcija traje još danas. Svi kojima je neophodna hrana mogu se javiti putem instagram profila:

https://www.instagram.com/pubstockholm/

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još