U zgradi Gradskog parlamenta otvorena izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta

 U zgradi Gradskog parlamenta otvorena izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta

Foto pg biro

U saradnji Službe Glavnog gradskog arhitekte i Arhitektonskog fakulteta u Podgorici danas je u holu zgrade Gradskog parlamenta otvorena izložba. Tema izložbe bila je prostor nekadašnje kasarne Morača, a radovi prikazuju razmišljanja studenata na temu ovog prostora i ideje moguće revitalizacije i valorizacije prostora nekadašnje kasarne Morača.

Foto Pg biro

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić je u ime gradske uprave studentima Arhitektonskog fakulteta izrazio zahvalnost za pokazano interesovanje, naglašavajući da su ovakve izložbe itekako značajne, kako za studente tako i za grad, jer pokazuju različita razmišljanja i vizije studenata na temu ovog, ali i uopšte prostora u kojem žive. Izložbu je otvorila studentkinja  Arhitektonskog fakulteta Olivera Marković koja je istakla je da 19 izloženih radova predstavljaju rezultat uspješnog rada studenata četvrte godine Arhitektonskog fakulteta na predmetu Urbanističko planiranje II.

Foto Pg biro

“Zadatak radova bio je da se da urbanističko rješenje za prostor nekadašnje kasarne Morača radi njegove revitalizacije, a detaljne urbanističke i arhitektonske analize, kao i terenski obilasci, uzimajući u obzir sve zatečene situacije, dale su najbolje modele revitalizacije ovog prostora primjenjive i na ostale sekvence, odnosno prostor uz samu obalu Morače”, istakla je Marković.

Foto Pg biro

Ona je saopštila da su prikazana rješenja rađena po određenim metodološkim principima koji su unaprijed postavljeni, što predstavlja prednost u mogućoj implementaciji ovih rješenja u prostorno-plansku dokumentaciju Podgorice, sa ciljem revitalizacije i valorizacije svih ovih prostora koji imaju vrijednost.

Foto Pg biro

Zbog poštovanja mjera NKT izložba je otvorena bez prisustva zvanica, a građane pozivamo da posjete izložbu koja će trajati do petka, 20. novembra.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja