U remont pumpne stanice na Marezi biće uloženo oko 160.000 eura

 U remont pumpne stanice na Marezi biće uloženo oko 160.000 eura

Foto: PG Biro

Gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija, u skladu sa preporukama proizvođača „Torishima“ sprovodi redovan remont četiri pumpna agregata na pumpnoj stanici “Mareza 2” sa ciljem njihovog daljeg nesmetanog rada i održivosti pogonske sigurnosti ovog objekta, saopšteno je iz PG Biroa.

„Remont agregata izvode specijalizovane kompanije KMN servis i CMC GROUP, a ugovorena vrijednost radova sa nabavkom rezervnih djelova iznosi 159 985,73  eura. Nadzor nad navedenim aktivnostima obavlja Institut za razvoj istraživanja u oblasti zaštite na radu – Podgorica, a radovi će biti kompletirani do kraja godine“, navode u saopštenju.

Podsjećamo, sredinom 2012. godine završena je rekonstrukcija Pumpne stanice „Mareza 2“, najznačajnijeg objekta u sistemu vodosnadbijevanja Podgorice. Rekonstrukcija je završena u okviru programa donacije Vlade Japana (JICA), koji je realizovan u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica i privrednim društvom „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. kao krajnjim korisnikom.

„Rekonstrukcija je podrazumijevala ugradnju četiri nova pumpna agregata snage 400 kW i ojačavanje dijela noseće konstrukcije čeličnom podkonstrukcijom sa ciljem normalizovanja vibratornog stanja u ovom objektu“, zaključuju u saopštenju Glavnog grada.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja