U čast Miljana i Marka: Noć kad je zasijao cio stadion

 U čast Miljana i Marka: Noć kad je zasijao cio stadion

Foto: Balša Strugar

Spektakularna bakljada na Stadionu pod Goricom prije nedjelju dana-Varvari su na simboličan način obilježili godinu dana od tragične smrti mladih Varvara Miljana i Marka koji su stradali prošle godine u saobraćajnoj nesreći kod Brajića putujući na fudbalsku utakmicu Grbalj – Budućnost.

Foto: PG Biro
Foto: Varvari PG

„Marko je bio momak za ponos. Brat kakav se samo poželjeti može: neiskvaren, tačan, odgovoran, duhovit, druželjubiv… Trenirao je rukomet i fudbal do svoje 12 godine, gdje je i osvajao razne medalje na takmičenjima. Sa 16 godina je počeo da se bavi muzikom. Biti u njegovom drustvu je uvijek bila privilegija jer je uvijek unosio pozitivnu energiju, šalu i zabavu. Jednostavno je želio da svojim postupcima svakog usreći“, kaže za FOS Markova sestra Nina Lazarević. 

Neutješna je bol u domovima porodica Bobičić i Lazarević, iz kojih će vam reći jedno te isto-„Marko i Miljan su živjeli za Budućnost“. 

Foto: PG Biro
Foto: Varvari PG 

„Svaku pobjedu Budućnosti Marko je gledao kao svoj uspjeh i bio je pravi primjer lojalnog navijača. Zavolio je klub jos dok je počeo da trenira. Boli me mnogo što nije sa Varvarima. Taj bol mi srce lomi, ali ipak mi je drago čuti i vidjeti da nije zaboravljen“, dodaje Nina. 

Foto: PG Biro

Mada u različitim djelovima grada, primijetićete Markov i Miljanov lik na zidovima. Ovaj grad ne zaboravlja svoje sinove-a Miljan mu je bio privržen i odan. 

Foto: PG Biro
Foto: FB

„Bio je spreman da drugome priskoci u pomoc ne očekujući nista zauzvrat. Koliko je bio omiljen svjedoče i riječi njegovih drugova “Bio je najbolji među nama”. Još od malih nogu zavolio je fudbal i trenirao ga neko vrijeme. Tu svoju ljubav prenio je na “Buducnost” koju je volio svim svojim srcem. Čak je i časove napuštao da bi se bodrio voljeni klub“, priča za FOS Miljanova sestra Milena. 

Navodi da se dovoljno ne može zahvaliti navijačima što su u ovim teškim trenucima za nju i njenu porodicu pokazali koliko ga vole i cijene njegovu privrženost voljenom klubu.

„Ja im se kao sestra od srca zahvaljujem što ga ne zaboravljaju. Ponosna sam što je on bio baš moj brat“, poručuje Milena. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja