Tuzović dobitnik nagrade 19. decembar, posthumno nagrađeni Divanović i Ubović

 Tuzović dobitnik nagrade 19. decembar, posthumno nagrađeni Divanović i Ubović

Foto: PG Biro

Žiri za dodjelu nagrade „19. decembar“ za 2020. godinu, u sastavu prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi: Branko Banjević, prof. dr Radislav Jovović, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj, održao je danas sjednicu, na kojoj je donio Odluku o dodjeli nagrade za 2020. 

Nagradu su dobili:

– Husein-Ceno Tuzović, novinar, istoričar, hroničar; veliki poznavalac staropodgoričkog mentaliteta, običaja i života stare i savremene Podgorice; za knjigu „Podgorička istorijska čitanka“, 

posthumno prim. dr Paša Divanović, specijalista pedijatrije, dugogodišnja načelnica pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica, doajen crnogorske pedijatrije; za izuzetan doprinos u razvoju pedijatrije u Crnoj Gori i očuvanju i unapređenju zdravlja generacija djece Glavnog grada Podgorice,

posthumno Novka Ubović, pedagoški radnik, nastavnica matematike; za zapažene rezultate u oblasti prosvjete, obrazovanja i vaspitanja generacija učenika Glavnog grada.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, za ovogodišnje dodjeljivanje nagrade „19. decembar“ podnijeti su prijedlozi za 11 kandidata, koji su ispunili formalno – pravne uslove za dodjelu.

Žiri je Odluku o dodjeli nagrade „19. decembar“ za 2020. donio tajnim glasanjem.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još