Tuzi prinudno od Plantaža naplaćuju pola miliona EUR

 Tuzi prinudno od Plantaža naplaćuju pola miliona EUR

foto 13 jul plantaze

Opština Tuzi donijela je rješenje o prinudnoj naplati poreskog duga od Plantaža u iznosu od 524 hiljade EUR, potvrdio je Vijestima predsjednik te opštine Nik Đeljošaj.

On je, u odgovoru na pitanje da li je toj kompaniji istekao rok za plaćanje duga za porez na nekretnine i da li je pokrenuta procedura prinudne naplate, potvrdio da su donijeli rješenje o prinudnoj naplati.

Rok za plaćanje duga od ukupno 624 hiljade EUR istekao je 30. novembra, a većinski državna kompanija je platila 100 hiljada i pokrenula žalbu na rješenje.

Pošto žalba ne odlaže postupak, Opština Tuzi je u utorak donijela rješenje o prinudnoj naplati, koje se u skladu sa zakonskom procedurom dostavlja dužniku sa novim rokom plaćanja, koji ne može biti duži od deset dana.

“Ukoliko obveznik ne plati obavezu u ostavljenom roku, ona će se izvršiti prinudnom naplatom dostavljanjem ovog rješenja Centralnoj banci (CBCG) na izvršenje, odnosno radi blokade računa i prenosa novca na račun Opštine Tuzi”, kazao je Đeljošaj.

Plantaže su, kako je objasnio, podnijele poresku prijavu prema kojoj su svoju obavezu utvrdile na oko 50 hiljada EUR, a “u proceduri im je utvrđena stvarna obaveza od 624 hiljada EUR”.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja