Tuzi i drugi vikend bez gradskog prevoza

 Tuzi i drugi vikend bez gradskog prevoza

Foto: FOS Media

Stanovnici Opštine Tuzi već drugi vikend biće bez gradskog prevoza jer je autobuski prevoznik Haris Alivodić obustavio prigradsku liniju 41-42 zbog mjera Nacionalnog koordinacionog tijela koje predviđaju da je vikendom zabranjen međugradski saobraćaj u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Vlasnik Gradskog prevoza PG saobraćaj Haris Alivodić sredinom novembra najavio je da će autobusi na ovoj liniji saobraćati i pored mjera NKT-a. Međutim, stav su promijenili nakon što ih je Uprava policije u pozorila da im to neće dozvoliti, piše Dan.

„Kada su počele da se primjenjuju mjere NKT-a mi smo počeli da vozimo vikendom. Tada su nas iz policije upozorili da su dobili naredbu da nas neće puštati da idemo za Tuzi jer je između gradova zabranjen saobraćaj, bez obzira na to što se ova linija računa kao međugradska. Sa Sekretarijatom za saobraćaj imamo dogovor da po naredbi NKT-a zaustavimo prevoz ka Tuzima, tako da su Tuzani vikendom bez gradskog prevoza i to od petka od 19 sati do ponedjeljka ujutro“, navodi Alivodić.

Od Tuzi do Podgorice postoji samo jedna autobuska linija i to prigradska linija 4142 na kojoj autobus polazi iz Mataguža, kroz centar Tuzi do Autobuske stanice u Podgorici.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još