Tri eksplozije u Podgorici u dvadesetak dana

 Tri eksplozije u Podgorici u dvadesetak dana

Foto: Portal RTCG

U posljednjih dvadesetak dana, registrovana su tri slučaja aktiviranja eksplozivnih naprava i to na sportsku kladionicu Maks Bet, te ugostiteljske objekte Bahus i Republik of good food u Podgorici, prenosi portal RTCG.

Rukovodilac stanice Kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata Srđan Korać kaže za TVCG da motivi podmetanja požara i aktiviranja eksplozivnih naprava mogu biti različiti, dok su izvršioci obično zavisnici od narkotika.

Da domišljatost onih sa druge strane zakona, često nema granice potvrđuju detalji aktiviranja eksplozivne naprave na kladionicu Maks Bet.

„On je bio prilično mudar u organizaciji ovog krivičnog djela ne i kod samog izvršenja, tako što je obukao bade mantil. Znate da su mjere NKT na snazi, zabranjeno je kretanje u tom vremenskom periodu, tako da je on odglumio vjerovatno da se kreće oko svoje zgrade i da bi odvukao pažnju policije“, navodi Korać, prenosi portal RTCG.

Nekoliko dana kasnije, aktivirane su eksplozivne naprave na lokale Republik of good food i Bahus, pa je ova ekipa, imala mnogo posla.

Foto: PG Biro
Kafić Bahus (Foto: FOS media)

„Intenzivnim proaktivno istražnim i operativnim radom rasvijetljena su dva krivična djela – napad na sportsku kladionicu Maks Bet i Bahus, zbog čega su slobode lišena dva lica i isti se trenutno nalaze u istražnom zatvoru, dok u trećem slučaju u odnosu na konkretna saznanja, ciljano prikuplja dokaze u odnosu na određena lica“, saopštio je Korać, prenosi portal RTCG.

On ističe da motivi podmetanja požara i eksplozija mogu biti različiti, a kada su u pitanju izvršioci, obično su to, kako kaže, zavisnici od narkotika, lošeg imovinskog stanja.

„Njih najlaške selektuju, tako da postoji dobra između izvršioca posrednika i nalogodavca. Dosta puta oštećeni ne sarađuje s policijom, znači to nam dosta rješava u organizaciji i rješavanju ovih krivičnih djela, s druge strane imamo ljude koji su spremni na sarađuju, ali jednostavno ne znaju koji je motiv. Motiv nije uvijek u tim kriminalnim aktivnositma, nego jednostavno može da bude i neki imovinski spor, loši komšijski i porodični odnosi, neka novčana potraživanja“, navodi Korać.

On ističe da su od početka ove godine, registrovana 72 krivična djela iz oblasti požara i eksplozija.

„Za navedena krivična djela procesuirano je 58 lica od kojih je određeni broj povratnika, tj specijalnih recidivista, koji su u ranijem periodu vršili krivična djela iz oblasti požara i eksplozija“, kaže Korać.

Ne zanemaruju se ni krivična djela iz prethodnih godina, od kojih je u toku ove, zaključuje Korać, rasvijetljeno više od 20.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja