Trg Bećir Bega Osmanagića nedeljom odiše brojnim vrstama cvijeća

 Trg Bećir Bega Osmanagića nedeljom odiše brojnim vrstama cvijeća

foto portal Podgorica

Lijepo vrijeme u Podgorici, zaposleni u gradskom Zelenilu su iskoristili za sjajnu akciju u cilju ozeljenjivanja balkona, bašti naših sugrađana.

Naime, 500 sadnica zaposleni u Zelenilu su dijelili građanima, koji su u redu čekali svoju sadnicu i još po neki prigodan poklon. Poštujući mjere NKT-a, u Zelenilu ne kriju zadovoljstvo što je prva akcija ovakvog tipa uspjela.

akcija dijeljenja sadnica (Foto Portal Podgorica)

„Danas ovdje na trgu Bećir Bega Osmanagića dijelimo cvijeće našim sugrađanima, kako bi na taj način oplemenili bašte i balkone i kako bismo naš grad zajedno učinili zelenijim. Želim da istaknem da na ovaj način osim uređenja javnih zelenih površina i što utičemo na uljepšavanje okoline, želimo da građani učine isto i da shvate značaj javnih zelenih površina“, istakla je za portal Podgorica, PR Zelenila, Milica Vukčević.

Pr Zelenila, Milica Vukčević (Foto Portal Podgorica)

Prva akcija koju su osmislili u Zelenilu, a svaki štand je na novembarskom suncu odisao mirisom raznih vrsta cvijeća.

„Danas dijelimo 500 sadnica muškatli i aloe vera, takođe dijelimo i sjeme cvijeća, kao i za najmlađe imamo specijalne olovke iz kojih će se kasnije razviti sjemenke. Želim da kažem da će se akcije nastaviti u narednom periodu i da se sugrađani informišu putem facebook stranice Zelenila i mejla kao i broja telefona „, ističe Vukčević.

Foto Portal Podgorica

U Zelenilu planiraju ovakve akcije, ali u zavisnsti od zdravstvene situacije u zemlji.

„Naravno da planiramo da organizujemo ovakve akcije, ali uz poštovanjem jera nkta, kao što smo to i danas uradili postovanje distance, dezinfekcija ruku i inace u svakodnevnim poslovima Zelenila poštujemo mjere nkta „, kazala je Vukčević.

Bila je to prilika da pitamo za rasadnik koji se nalazi u sklopu gradskog Zelenila, stoga je naša sagovornica istakla da gradjani svakodnevno mogu doći da pogledaju i da izaberu vrstu biljke za sebe.

Rasadnik (Foto Zelenilo)

„Naravno da mogu doći u naš rasadnik, koji se nalazi na Sitnici i na taj način izaberu svoju omiljenu vrstu. Mogu nas kontakirati putem društvenih mreža i telefona na sajtu Zelenila“, precizirala je naša sagovornica.

i dok čekamo još jednu lijepu akciju Zelenila u cilju oplemenjivanja zelenih površina, u Zelenilu ne prestaju da iznenađuju naše sugrađane. Kako je akcija dio zajedničkog projekta Glavnog grada i Zelenila, gradonačelnik Ivan Vuković je prisustvovao akciji i dao lični doprinos dijeljenjem cvijeća sugrađanima.

gradonačelnik Ivan Vuković (Foto Portal Podgorica)

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja