Tokom 2020. udomljeno 106 pasa iz podgoričkog azila, još 107 čeka dom

 Tokom 2020. udomljeno 106 pasa iz podgoričkog azila, još 107 čeka dom

Foto: PG Biro

U Skloništu za napuštene pse na Vrelima Ribničkim se trenutno nalazi 107 pasa dovedenih sa javnih površina grada, saopšteno je portalu Podgorica iz “Čistoće”. Kako navode, sklonište raspolaže sa 164 boksa, i na tom prostoru može biti smješteno do 200 pasa.

“Ove godine je iz Skloništa udomljeno 106 pasa što je zadovoljavajući podatak ako se uzme u obzir trenutna situacija i podatak da su zbog pandemije korona virusa, u dva navrata privremeno obustavljane posjete”, kažu iz “Čistoće” dodajući da su tokom prošle godine udomljena 152 psa.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Kada je u pitanju pomoć Glavnog grada ističu da ona ne izostaje i da im je jako značajna.

 “Upravo je zahvaljujući podršci Glavnog grada i izvršeno proširenje Skloništa, a izgradnjom 124 boksa ovaj prostor je osavremenjen, stvoreni su mnogo bolji uslovi i mnogo više mogućnosti za zbrinjavanje što većeg broja lutalica.”
 
Kao i u ostalim segmentima poslovanja i u Skloništu je vrijeme pandemije promijenilo neke stvari.“Vrata Skloništa su, upravo zbog pandemije, u dva navrata bila privremeno zatvorena za posjetioce, ali smo sve to vrijeme poslove u Skloništu obavljali redovno i o zbrinutim psima brinuli kao u redovnim okolnostima, zaposleni poslove obavljaju uz primjenu svih preporučenih mjera”, objašnjavaju naši sagovornici.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Kada je riječ o donacijama kažu:“Ljubitelji pasa i ljudi dobrog srca su naši prijatelji od samog osnivanja Skloništa. Kako bi obilježili značajne datume kada je u pitanju ova oblast, ili prosto jer su osjetili potrebu, tokom godine nam se javljaju građani koji žele da daju doprinos radu Skloništa na način što će donirati potrebne stvari ili hranu za pse, na čemu smo jako zahvalni svima koji su do sada uputili donaciju, ili namjeravaju to da učine.”

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Dodaju da je rad skloništa značajno unaprijeđen u odnosu na prethodni period po pitanju prostornih, ali i tehničkih i ljudskih kapaciteta.

“Da smo u tome uspjeli potvrđuje i činjenica da je Sklonište danas prepoznato kao mjesto koje u Crnoj Gori ali i šire predstavlja dobar primjer funkcionisanja”, navode iz Čistoće za Portal Podgorica.

“Osim kontinuirane kvalitetne brige o psima, koja će biti naš prioritet, u narednom periodu ćemo zajedno sa predstavnicima nevladinih organizacija raditi i na unapređenju sistema rada Skloništa za napuštene pse”, zaključuju iz ovog gradskog preduzeća.


Avatar

Nevena Cvijović

Pročitajte još