Tetra stanice za bolju komunikaciju medicinskih timova

 Tetra stanice za bolju komunikaciju medicinskih timova

Foto: Zavod za Hitnu medicinsku pomoć

Ministarstvo Zdravlja je u saradnji sa Zavodom za Hitnu medicinsku pomoć krenuo je u PILOT projekat, a sve u pravcu obezbjeđivanja komunikacije između medicinskih timova preko TETRA ručnih stanica.

Zdravstveni sistem dobro radi, ukoliko je njegovo funkcionisanje zadovoljavjuće i ukoliko uspješno ostvaruje svoje ciljeve. Zato se u održivom sistemu zdravstvene zaštite očekuje visoka efikasnost u pružanju najkvalitetnijih i bezbjednih zdravstvenih usluga.

Shodno tome, Ministarstvo Zdravlja u saradnji  sa Zavodom za Hitnu medicinsku pomoć krenuo je u PILOT projekat, a sve u pravcu obezbjeđivanja komunikacije između medicinskih timova  preko TETRA ručnih stanica.

Obzirom na bezbjednosne i druge izazove u savremenom svijetu komunikacione potrebe kako policije, vojske, službi zaštite tako i u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć koji rukovodi svim stanicama i podstanicama Hitne medicinske pomoći u CG,

„Tetra nema alternative kada je u pitanju zadovoljavanje komunikacionih potreba medicinskih timova Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć kako sa  Opštim i Specijalnim bolnicama tako i sa Kliničkim Centrom Crne Gore .

U poređenju sa analognim sistemima gdje smo imali jednu frekvenciju za obavljanje komunikacije jedne grupe korisnika, u Tetri imamo “VREMENSKI  MULTIPLEKS” , što omogućava da na jednoj frekvenciji imamo četiri različite grupe korisnika“, saopšteno je iz Zavoda.

Sigurna i visokokvalitetna zdravstvena zaštita treba da postane prioritet svake zdravstvene ustanove kao i pojedinaca koji sprovode zdravstvenu zaštitu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja