TC Ražnatović: Nudimo Vukoviću da se reklamira kod nas, ali uz avans jer nije od riječi

 TC Ražnatović: Nudimo Vukoviću da se reklamira kod nas, ali uz avans jer nije od riječi

foto tc raznatovic

Predsjednik Upravnog odbora T.P.C. Ražnatović Aleksandar Ražnatović uputio je reagovanje povodom, kako kaže, „neprofesionalnih i neodgovornih javnih obećanja“ gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Reagovanje TPC Ražnatović prenosimo u cjelosti: 

Povodom reagovanja Glavnog grada na naše navode iz teksta “Da je Vuković održao riječ već bi bio postavljen kamen temeljac na novom poslovno tržnom centru“ objavljenog u vašem mediju, isključivo radi istinitog informisanja javnosti, prinuđen sam da u ime

Gradonačelnik Vuković se možda ne sjeća da je lično on 2018. godine nama i potencijalnom  investitoru obećao da će Glavni grad, da li kroz DUP ili PUP, zajedno sa Ministrom turizma koji je iz njegove partije, do kraja godine stvoriti uslove da investitori predlože idejno rešenje za novi objekat. Gradonačelnik je istovremeno i obavijestio građane kako će se u centru Podgorice graditi novi šoping mol.

Ukoliko je tačno da Glavni grad nije mogao uticati na izmjene planske dokumentacije, onako kako to u svom reagovanju ističu, onda su se Gradonačelnikova javna obećanja pokazala izuzetno neodgovornim i neprofesionalnim, jer je obećavao ono što nije mogao ispuniti.

Sada se Gradonačelnik sigurno ne bi ni sjetio da nam je tada predlagao da potpišemo predugovor sa investitorom, vjerovatno samo kako bi isti iskoristio za sticanje političkih poena. Kako sada stvari stoje, naša odluka da ne potpišemo taj predugovor se ispostavila ispravnom, jer smo time izbjegli da odgovaramo za štetu koju bi investitor pretrpio usled neodgovornog rada gradske uprave.

Opstrukcija i protjerivanja investitora koji su zainteresovani za naš objekat traje kao što smo naveli u prethodnom saopštenju preko 10 godina, jer kao što svi znaju u ovom periodu manje-više isti ljudi vode Glavni grad. 

Moramo odgovoriti i na cinizam u reagovanju Gradonačelnika, kao i na neuspjeli pokušaj politizacije naših problema. Naime, očigledno je ko je potpisnik saopštenja T.P.C. Ražnatović, jer ime naše porodice stoji u samom nazivu firme, ali izgleda da je i to pitanje komplikovano za našu gradsku upravu. Naša firma nema veze sa politikom, nikada nismo, niti ćemo biti članovi bilo koje partije. Kod nas se uspjeh mjeri brojem radnih mjesta, pozitivnim poslovnim bilansima i plaćenim porezima, dok se gradska uprava prilikom rješavanja problema građana, dominantno preokupira sitnim politikantskim pitanjima.

Očito gospodin Vuković i njegovi saradnici nisu šetali podgoričkim trgom do stupanja na funkcije, jer da jesu vidjeli bi da se fasada Robne Kuće već dvadeset godina izdaje za reklamne bilborde svim zainteresovanim.U našem slučaju, prema reagovanju Glavnog grada, ispade da je glavno pitanje koja će partija koristiti našu fasadu za objavljivanje reklamnih bilborda.

Ako je to smisao postojanja gradske uprave, kao kompanija koja poštuje principe konkurentnosti, spremni smo da ponudimo naše fasade za političke reklame i našem Gradonačelniku, za konkuretnu i tržišnu cijenu, ali ipak za avansno plaćanje, jer se ispostavilo da Gradonačelnik nije od riječi.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja