Taksisti traže sastanak i najavljuju moguće proteste

 Taksisti traže sastanak i najavljuju moguće proteste

Foto: Pixabay

Strukovni sindikat taksista (SSTCG) i Unija taksi prevoznika (UTP) uputili su Vladi dopise u kojim traže prijem kako bi razgovarali o problemima sa kojim se suočavaju, upozoravajući da će u suprotnom organizovati proteste.

Unija taksi prevozika, koju čini osam taksi udruženja, tražila je sastanak u susret elektronskoj fiskalizaciji sa ministrom finansija i socijalnog staranja, Milojkom Spajićem i vršiocem dužnosti direktora Uprave prihoda i carina, Aleksandrom Damjanovićem, piše Dan.

Oni su u dopisu, koji je potpisao Dejan Nuculović, naveli da nelojalna konkurencija čini njihovu djelatnost neodrživom, kao i da će, ukoliko njihov apel i zahtjev za sastanak ostane bez odgovora, organizovati višednevne proteste.

Predsjednik SSTCG, Borislav Pavlović, tražio je od premijera Zdravka Кrivokapića sastanak na kojem bi se razgovaralo o načinu spasavanja preko 1,5 hiljada radnih mjesta.

Pavlović smatra da bi na sastanku trebalo da bude riječi o garancijama za poštovanje i sprovođenje svih važećih zakona iz ove oblasti, sa nultom tolerancijom na sivu ekonomiju.

Na sastanku bi, prema njegovim riječima, trebalo razgovarati i o donošenju novih rješenja o reprogramu poreskih potraživanja auto-taksi preduzetnika, diskriminacionim pravilnicima o subvencijama, jednokratnoj pomoći za pripremu vozila i elektronsku fiskalizaciju, kao i o novoj kreditnoj liniji Investiciono razvojnog fonda (IRF) koja bi im obezbijedila likvidnost.

Pavlović je upozorio da će, ukoliko se sastanak ne organizuje do 20. maja, organizovati proteste 25. maja.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja