Svilanović glavni savjetnik za reforme i evropske integracije

 Svilanović glavni savjetnik za reforme i evropske integracije

Foto: N1

Bivši generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović glavni savjetnik je Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, saznaje Pobjeda.

Svilanović lično ne savjetuje Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga, kako tvrde izvori Pobjede iz parlamentarne većine, savjetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi i evropskih integracija.

Svilanović, koji je nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora (SCG), potvrdio je Pobjedi da savjetuje Vladu premijera Krovokapića.

„To nije ništa neobično, Crna Gora je od svih država regiona najdalje odmakla u evropskim integracijama“, naveo je Svilanović i precizirao da je u Crnoj Gori u tom svojstvu bio već dva puta.

On je rekao da Vladu savjetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu.

„Ne savjetujem lično premijera Krivokapića, već radim sa ministrom finansija Spajićem i to samo u onom dijelu koji se tiče evrointegracija“, rekao je Svilanović.

Svilanović, koji je javnosti najpoznatiji kao bivši ministar spoljnih poslova SCG, je prozapadno orjentisani diplomata i političar koji ima zavidnu regionalnu reputaciju.

Po podacima iz njegove biografije, Svilanović je ekspert za ekonomski i politički razvoj u Jugoistočnoj Evropi i radi za različite konsultantske agencije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja