Studentima sa najboljim uspjehom uručene Plakete Univerziteta Crne Gore

 Studentima sa najboljim uspjehom uručene Plakete Univerziteta Crne Gore

foto ucg

Povodom Međunarodnog dana studenata danas su simbolično uručene plakete najboljim svršenim studentima osnovnih studija sa najboljim uspjehom u prethodnoj studijskoj godini.

“Ovogodišnji laureati su Blagoje Babić svršeni student Medicinskog fakulteta čija je prosječna ocjena tokom studiranja 10,Krsto Šućursvršeni student Pomorskog fakulteta Kotor sa prosječnom ocjenom 9,93, Milan Raičevićčija je prosječna ocjena tokom studiranja na Ekonomskom fakultetu iznosila 9,97,Anđa Tomovićsvršena studentkinja Filološkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9,93 iLana Bulatovićsvršena studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti čija je prosječna ocjena tokom studiranja 9,93″, navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata Univerziteta Crne Gore, u aprilu 2020. godine, Odlukom Senata Univerziteta Crne Gore dodijeljene su Plakete za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka najboljim studentima čija je prosječna ocjena tokom studiranja iznosila najmanje 9,50.

Rektor Danilo Nikolić je podsjetio da su plakete dodjeljene povodom dana Univerziteta, a da je manifestacija uručivanja zbog rigoroznih mjera uvedenih u cilju sprječavanja širenja korona virusa u tom periodu odložena. Takođe, Nikolić je čestitao studentima na maksimalnom zalaganju i naporu i izrazio nadu da će najbolji studenti svoje školovanje nastaviti na matičnom Univerzitetu, te da će im priznanje biti podstrek i motivacija za dalje uspjehe.

Ranije danas, a povodom Međunarodnog dana studenata Nikolić uputio je čestitku svim studentima, a susreo se i sa predsjednikom Studentskog parlamenta UCG Sašom Roćenomi studentom povjerenikom Univerziteta Aleksandrom Šipčićem.

Oni su tokom sastanka upoznali rektora sa najaktuelnijim studentskim pitanjima, a poseban akcenat stavljen je na realizaciju nastave usljed aktuelnih okolnosti pandemije, te najavili formiranje radne grupe koja bi predložila konkretne mjere i predloge sa stanovišta studentske populacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

“Pored toga, osvrnuli su se i na brojne mogućnosti dostupne studentima, a upoznali su rektora i o pokretanju projekta pod nazivom „Studentska solidarnost” sa osnovnim ciljem pomoći studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i pokazali visok stepen studentskog aktivizma kada su u pitanju humanitarne, građanske i sportske akcije”, navodi se u saopštenju.

Rektor je predočio spremnost Univerziteta koji će, kao i do sada, biti otvoren za sva studentska pitanja i pravovremeno rješavanje studentskih problema, te pohvalio predložene inicijative predstavnika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Međunarodni dan studenata u svijetu se obilježava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo i sjećanje na 17. novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja