Stabilno beba porodilje koja je preminula

 Stabilno beba porodilje koja je preminula

Foto: FOS Media

Beba porodilje koja je prošlog petka preminula u Kliničkom centru Crne Gore je stabilno i dobro napreduje, kazala je direktorica te ustanove dr Ljiljana Radulović.

„Ljekari su majku, dok je bila stabilnija, nadzirali i insistirali da se trudnoća nastavi, jer je svaki dan bebi važan za njen budući život. U trenutku kada je bilo jasno da trudnoća više neće moći da se nastavi, majka je porođena. Ona je sada na Odjeljenju neonatologije na spontanom disanju, doji se, fino toleriše hranu i potpuno je stabilna. Beba nije pozitivna na kovid“, kazala je dr Radulović Pobjedi.

Trudnica u KCCG nije primljena zbog ginekoloških problema.

Dr Radulović je kazala da je do decembra prošle godine privatna bolnica Kodra vodila sve kovid pozitivne trudnice.

U decembru je ta bolnica raskinula ugovor sa javnim zdravstvom Crne Gore i odbila da dalje teretira kovid pozitivne trudnice, koje je tada počeo da liječi Klinički centar.

„Nije mali broj trudnica koje smo liječili. Od decembra je Klinički cenatar imao 53 kovid pozitivne trudnice, koje su se i porodile. Na patologiji trudnoće smo imali i 42 kovid trudnice, kojima je praćeno stanje i koje su otpuštane nakon oporavka. Za to vrijeme je samo jedna beba rođena pozitivna na kovid. Ona je bila dobro i izliječila se. Sve trudnice i porodilje su dobro. Ovo je jedina trudnica koja je preminula“, kazala je dr Radulović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja