SNP: Vrijeme je da Podgorica dobije Gradsko pozorište kakvo odavno zaslužuje

 SNP: Vrijeme je da Podgorica dobije Gradsko pozorište kakvo odavno zaslužuje

foto arhiva rtcg

Zbog čestih izmjena tenderske dokumentacije koje su vršene u poslednjih nekoliko mjeseci, Podgoričani ni do kraja ove godine, a vrlo vjerovatno ni sledeće, neće dobiti Gradsko pozorište, kazali su danas iz SNP-a.

“Tenderska dokumentacija je samo u oktobru mijenjana tri puta, a to se dešavalo i u julu, avgustu, septembru. Poslednja izmjena izvršena je 2. novembra”, kazali su oni.

PPodsjetili su da je ugovor o izgradnji Gradskog pozorišta sa preduzećem “Cijevna comerc” zaključen 6. oktobra 2016, a da je kao rok završetka radova bio predviđen 17. oktobar 2018.

“Zbog problema u tehničkoj dokumentaciji, tj. Glavnom projektu, zaključen je aneks sa novim rokom završetka radova 5. januara 2019. Ni ovaj rok nije ispoštovan, a iz Glavnog grada je saopšteno da je planirana izmjena Glavnog projekta scenske tehnike zbog racionalizacije i zastarjelosti opreme. Ugovorena vrijednost opremanja Gradskog pozorišta, bez scenske tehnike, opreme i opremanja enterijera, prvobitno je iznosila 3,9 miliona eura”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kaži i da je kamen-temeljac za Gradsko pozorište, na mjestu nekadašnjeg kultnog bioskopa “Kultura”, polagan dva puta.

“Poslednji put je to učinjeno uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne u Glavnom gradu na ozbiljnost i odgovornost u ovom slučaju jer se više ne može dopustiti igranje sa glumcima Gradskog pozorišta, kao i sa građanima Podgorice iz čijih džepova se ovaj projekat finansira. Vrijeme je da Podgorica dobije Gradsko pozorište kakvo odavno zaslužuje, a novo prolongiranje rješavanja ovog pitanja ne može naići na opravdanje”, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja