SNP pozdravio najavu Spajića da vrati dječiji dodatak

 SNP pozdravio najavu Spajića da vrati dječiji dodatak

Foto: SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja namjeru ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da se vrati dječiji dodatak svakom djetetu u Crnoj Gori, saopštili su iz te partije.

„To je u skladu sa onim za šta se SNP CG zalaže već godinama i što smatramo prvim i najneophodnijim korakom u pokušaju da se poboljša položaj djece i njihovih roditelja. Podsjećamo da veliki broj građana Crne Gore živi u izuzetno teškim ekonomskim uslovima, koji su ove godine dodatno pogoršani usled širenja pandermije koronavirusa“, kazali su iz SNP

Važno je, dodaje SNP, imati na umu da dječije siromaštvo podriva pravičnost i doprinosi slabijim rezultatima u zdravstvu, ishrani, obrazovanju i opštoj dobrobiti djece koja žive u najsiromašnijim domaćinstvima. “Siromašna djeca su takođe ranjivija na uticaje prirodnih katastrofa i one prouzrokovane ljudskim faktorom, kao i na zloupotrebu i eksploataciju“, istakli su.

“Prema procjenama Svjetske banke, zbog pandemije koronavirusa, do 20.000 crnogorskih građana bi moglo upasti u siromaštvo. Zbog toga, ideju o uvođenju dječijeg dodatka smatramo izuzetno vrijednom i ohrabrujemo ministra Spajića da je što prije sprovede u djelo“, poručili su.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja