SNP Podgorica: Neprimjereno je povećanje broja zaposlenih u Glavnom gradu koje je zabilježeno ove godine

 SNP Podgorica: Neprimjereno je povećanje broja zaposlenih u Glavnom gradu koje je zabilježeno ove godine

foto snp

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra neprimjerenim povećanje broja zaposlenih u Glavnom gradu koje je zabilježeno ove godine, saopšteno je iz ove partije.

Kako navode iz SNP-a, prema podacima NVO Akcija za socijalnu pravdu, u Glavnom gradu je od početka ove godine do septembra ukupan broj zaposlenih uvećan za trideset, uprkos tome što su se državne službe i lokalne samouprave obavezale na racionalizaciju, odnosno smanjenje broja zaposlenih.

„Samo od 30. avgusta, kada su održani parlamentarni izbori, Glavni grad je objavio oglase za 33 zaposlenja, od čega 18 za rad na neodređeno, a 15 za rad na određeno vrijeme.

Ukupan broj zaposlenih sada je najmanje 3.124 zaposlenih, i to bez angažovanih po osnovu ugovora o privremenim poslovima i ugovora o djelu. Od tog broja čak 45 odsto čine zaposleni u administraciji, a ostatak otpada na radnike koji kroz lokalne djelatnosti pružaju usluge građanima Podgorice (vodovodne usluge, komunalne usluge, tržnice, čistoća, otpad)“, dodaju u saopštenju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva odgovorne u gradskoj upravi „da prestanu sa zapošljavanjem koje samo dodatno opterećuje i onako istrošenu kasu Glavnog grada i da se počnu ponašati u skladu sa planom optimizacije javne uprave i lokalnih samouprava“.

„Glavni grad mora biti istinski servis građana, a ne institucija za uhljebljavanje partijski podobnih i „državi lojalnih“ građana, kako reče nedavno gradonačelnik Vuković“, zaključuju iz SNP-a.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja