Škole se otvaraju od ponedjeljka

 Škole se otvaraju od ponedjeljka

Foto: FOS Media

Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku otvaraju se od ponedjeljka, 16. novembra. To je odluka nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbjedne, s obzirom na poštovanje svih mjera, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Napominju da će škole raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete, što znači da će đaci od 1. do 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, ali uz konstantne konsultacije i provjere znanja u školi.

„Kako je procijenjeno da su škole, usljed pridržavanja propisanih mjera do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu bude među prioritetima, škole su izuzete iz dosadašnjeg sistema semafora. Naravno, naglašavamo da će se stanje jednako intenzivno pratiti, kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom“, saopštili su iz Ministarstva zdravlja dodajući da je za to neophodna kvalitetna saradnja sa roditeljima, koja je i do sada bila dobra, uz naravno očekivana pitanja i dileme koje su se javljale.

„Uvjereni smo da će tako biti i ubuduće, a Ministarstvo i IJZ stoje na raspolaganju za sve eventualne dodatne informacije“, saopšteno je iz ovog resora.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još