Škola „Sergije Stanić“ u humanoj misiji: Obezbijedili osnovne životne namirnice učenicima teškog materijalnog stanja (FOTO)

 Škola „Sergije Stanić“ u humanoj misiji: Obezbijedili osnovne životne namirnice učenicima teškog materijalnog stanja (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Kako bi i zdravlje i znanje zaista bili u fokusu učenika, oni ne smiju imati egzistencijalnih briga. Nastavnici Škole za srednje i više stručno obrazovanje ,,Sergije Stanić” vrijedno rade kako bi svojim đacima omogućili da #učedoma. Međutim, kako bi u ovoj neizvjesnoj situaciji kada se naša zemlja bori sa širenjem korona virusa Covid19, oni zaista mogli da imaju i zdravlje i znanje, potrebno je da djeca budu i #sitadoma.

„Menadžment škole Sergije Stanić donio je odluku da svim učenicima škole, a koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, uputi pakete pomoći, u vidu osnovnih životnih namirnica. Većina učenika, kojima će paketi biti uručeni, se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad i korisnici su materijalnog obezbjedjenja porodice, medjutim, škola je odlučila da uputi pakete i onim djacima koji se ne nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad. Uz pomoć odjeljenskih starješina, napravljen je i spisak te djece kojoj je pomoć, takođe, neophodna“, saopšteno je FOS-u iz ove škole.

Činjenica je da borba protiv virusa Covid19 utiče na ekonomsku situaciju mnogih porodica, stoga paketi pomoći koje škola upućuje učenicima, i njihovim porodicama inicijativa je kojom, kako navode, menadžment ove škole želi da olakša trenutnu situaciju svojih đaka. 

„Naša škola, prepoznata po mnogim humanitarnim akcijama, uvijek je nalazila da pomogne onima kojima je pomoć potrebna: od humanitarnih akcija samih učenika ‘Slatkiš za osmijeh’ za djecu u Bijeloj, ‘Pokucajmo na njihova vrata’ za Dom starih u Risnu, pa do akcije škole, u saradnji sa udruženjem Roditelji, ‘I ja želim užinu’ za podgoričke osnovce. Menadžment škole je prepoznao da pomoć, ovog puta, treba poslati na adresu onih koji su se,  svojim učešćem u dosadašnjim humanitarnim akcijama, uvijek nesebično davali. Smatramo da je odgovornost jedne vaspitno-obrazovne ustanove, ne samo da pruži kvalitetnu nastavu, već i da oslušne potrebe svojih učenika. Stoga, poručujemo našim učenicima da #ostanudoma, da #učedoma, a mi ćemo se postarati i da budu #sitidoma“, zaključili su iz ove škole.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još