Sjutra javni poziv za građane u projektu Hiljadu plus

 Sjutra javni poziv za građane u projektu Hiljadu plus

Foto Posao

Javni poziv za građane u okviru četvrte faze projekta Hiljadu plus biće objavljen sjutra i trajaće 15 dana.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma ranije je najavljeno da će predaja dokumentacije bankama koje učestvuju u projektu početi u četvrtak.

Nakon evaluacije prijava građana biće dodijeljeni vaučeri, poslije čega će građani moći da zaključe ugovor sa prodavcima i komercijalnim bankama, čime će riješiti svoje stambeno pitanje.

Na javni poziv za banke, koji je bio otvoren od 28. avgsuta do 7. septembra, prijavilo njih pet – Crnogorska komercijalna banka (CKB), NLB, Lovćen, Erste i Podgorička. One su ispunile sve tražene uslove i to fiksnu kamatu stopu od 2,99 odsto, period otplate kredita do 20 godina, obradu kredita od 0,3 odsto i da nema obaveznog učešća.

Na javni poziv za ponuđače stanova prijavio se veći broj investitora, od kojih je 11 ispunilo uslove i ukupno ponudilo 409 stambenih jedinca u izgradnji.

Gađevinske kompanije koje učestvuju u projektu, a koje su ponudile stambene objekte u izgradnji su Gradnja promet, Eurozox, HM, Građevinar, Zrnožit, Ventura partners, A-tim studio, Four pillars, Dadi gradnja, Trudbenik i Normal company.

Javnim pozivom je ponuđeno i 15 izgrađenih stambenih objekata čija se lista nalazi na sajtu projekta www.1000plus.me, i koja će se kontinuirano ažurirati tokom realizacije projekta.

U projektu Hiljadu plus mogu učestvovati svi građani koji nemaju stan i ispunjavaju propisane uslove. Hipotekarni krediti će se dodjeljivati sljedećim ciljnim grupama: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života i 30 odsto ostalim građanima koji ispunjavaju uslove.

U okviru ciljnih grupa, prioritet u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju imaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, osobe sa invaliditetom, domaćinstva čiji je član osoba sa invaliditetom, ili dijete sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici. U četvrtoj fazi projekta prioritet imaju i zdravstveni radnici.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja