Sjednica o razrješenju Leposavića kad se za to stvore uslovi

 Sjednica o razrješenju Leposavića kad se za to stvore uslovi

Foto: Gov.me/S. Matić

Sjednica o razmatranju predloga za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića biće održana kada se za to stvore formalni i politički uslovi, saopšteno je Dnevnim novinama iz Skupštine.

Kako su kazali, imaju u vidu javno izrečene stavove određenih poslaničkih klubova da neće učestvovati u radu plenarnih zasijedanja dok se ne usvoje tužilački zakoni.

“Kada govorimo o predlogu za razrješenje ministra Leposavića, ističemo da postoji veliki broj predloga zakona i drugih akata koji su u proceduri mnogo prije pomenutog akta, a koji su veoma važni za život građana Crne Gore, tako da će pomenuti akt biti razmatran kad dođe red na njega”, kazali su iz skupštinskog Odjeljenja za odnose sa javnošću.

Podsjetimo, premijer Zdravko Krivokapić zatražio je smjenu Leposavića zbog izjave u crnogorskom parlamentu kojom je negi rao zločin u Srebrenici, nakon čega je pokrenuo njegovu smjenu zahtjevom Skupštini da sazove sjednicu na kojoj će se razmatrati njegov predlog za razrješenje ministra pravde.

Ovakav potez premijera, kako je saopštio, uslijedio je nakon što je Leposavić odbio da sam podnese ostavku.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još