Sjednica o izboru nove Vlade odgođena za 2. decembar

 Sjednica o izboru nove Vlade odgođena za 2. decembar

foto privatna arhiva

Sjednica Skupštine, na kojoj će mandatar Zdravko Krivokapić predstaviti program i personalni sastav nove Vlade, odgođena je za 2. decembar, saopštio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je na Tviteru naveo da je, nakon današnjih konsultacija i dogovora sa šefovima svih poslaničkih klubova, dogovoreno da sjednica povodom donošenja Odluke o dopuni Poslovnika, sa ciljem omogućavanja funkcionisanja parlamenta u uslovima epidemije koronavirusa, bude održana 23. novembra.

Taj datum bio je dogovoren i na jučerašnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine, dok je sjednica na kojoj će Krivokapić obrazložiti program i sastav vlade bila zakazana za 24. novembar.

Bečič je ukazao na to da je datum održavanja dvije naredne sjednice Skupštine dogovoren u utorak konsenzusom svih šefova poslaničkih klubova vlasti i opozicije, kao i na činjenicu da je 2016. godine parlament u periodu od 24. do 29. novembra birao predsjednika Skupštine i 41. Vladu.

On je rekao da je želio da izbjegne zloupotrebe, podjele, neslaganja i skretanje pažnje sa gorućih tema i izbora nove Vlade.

„Spreman da na svakom koraku doprinesem pomirenju, koheziji i pogledu u budućnost, uz uvažavanje zahtjeva i stavova opozicije, nakon današnjih konsultacija i dogovora sa šefovima svih poslaničkih klubova, dogovoreno je da se sjednica povodom donošenja Odluke o dopuni Poslovnika održi 23. novembra, a sjednica povodom izbora nove Vlade 2. decembra,“ naveo je Bečić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja