Simović podnio ostavku, Hrapović na čelu NKT

 Simović podnio ostavku, Hrapović na čelu NKT

Foto: Gov.me /S. Matić

Milutin Simović koji je do sada bio predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela, podnio je ostvaku. Kako je saopšteno na današnjoj pres konferenciji zamijenio ga je Ministar zdravlja Kenan Hrapović.

„Kolega Simović je dao veliki doprinos. Rezultati naše države i društva bili su sjajni u prvom talasu. Recept za uspjeh je bio strah od virusa i restriktivne mjere. Imali smo kasnije opuštanje što je razumljivo. Jasno je da je poslije zatvaranja, nedvosmisleno opravdana potreba za vraćanje u normalne  tokove života. Sa popuštanjem restriktivnih mjera desilo se i selektivno otvaranje granica i određenih ekonomskih aktivnosti“, kazao Hrapović dodajući da su u situaciji velike transmisije semafori dali rezultate ali ne koliko je trebalo jer kako kaže:

„Ako neko kad se u njegovom gradu zatvore lokali ode u drugi grad, nismo postigli ništa. Od šampiona u prvom talasu, sada smo u nepovoljnoj situaciji’.“

‘Svjedoci smo, naveo je hrapović, i žrtve zdravstvenih radnika.

„Razumijem da je svima teško i da svako od nas zna nekoga ko je zaražen ili bio zaražen virusom korona. Zdravstveni radnici su na izmaku snaga. Ogroman broj naših građana takođe preuzima posao naših kolega dok su oni na liječenju“, kazao je Hrapović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još