Simović: Brojne opstrukcije nisu pokolebale NKT

 Simović: Brojne opstrukcije nisu pokolebale NKT

Foto: FOS Media

Milutin Simović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela i tim povodom dostavio saopštenje za javnost.

Simovićevo saopštenje prenosimo u cjelosti.

„Povodom moje ostavke na mjesto predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), kojim sam rukovodio prethodnih osam mjeseci, ovom prilikom se iskreno zahvaljujem svim članovima NKT-a i brojnim članovima operativnih štabova i Kriznog medicinskog štaba koji su dio ukupnog sistema koji je Vlada izgradila za borbu sa pandemijom COVID-19. Uvjeren da će svi oni i u narednom periodu pokazati punu posvećenost u svom radu.

Zahvaljujem se hiljadama odgovornih i vrijednih zaposlenih u brojnim nadležnim institucijama i na državnom i na lokalnom nivou, a posebno zdravstvenim radnicima koji su svojim znanjem, požrtvovanošću i savješću pokazali da su dorasli i najvećim izazovima.

Zahvaljujem se za iskazanu solidarnost koju su pokazali naši građani, privrednici, dijaspora i brojni prijatelji Crne Gore iz svijeta biznisa.

Zahvaljujem se na podršci koju smo dobili od naših međunarodnih partnera – evropskih i evroatlantskih, organizacija iz sistema Ujedinjenih nacija, kao i brojnih zemalja koje su i same teško pogođene ovom krizom.

Svakako, posebnu zahvalnost i poštovanje iskazujem prema našim građanima koji su se suočavali sa brojnim teškim izazovima i istrajavali u ovoj iscrpljujućoj borbi.

U radu NKT-a nijesu nas pokolebale ni brojne opstrukcije, koje su nažalost dolazile čak i u ovakvim situacijama. Od pokušaja politizacije, javnih poziva na nepoštovanje mjera i pokušaja lične diskreditacije članova NKT-a. O takvim pojavama najbolji sud će donijeti javnost i vrijeme u kojem će se objektivno i nepristrasno sagledati svi izazovi sa kojima smo se suočavali i danas suočavamo.

Kao što je javnosti poznato, u donošenju svih odluka primarno i ključno bili smo vođeni preporukama epidemiološke struke. Vjerujem sam da će i u narednom periodu epidemiološka struka imati ključni značaj.

I ovom prilikom upućujem apel svim građanima da zajedno pronađemo snagu da nastavimo da istrajavamo u ovoj zajedničkoj borbi. Jedini put za prevazilaženje ove krize uz solidarnost, razumijevanje i zajedništvo je da uložimo dodatne napore u poštovanju mjera koje propisuje medicinska struka i da sačuvamo našu ekonomiju u najvećoj mogućoj mjeri.“

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još