Sekulić poručuje Bojaniću: Angažujte advokata, trebaće vam

 Sekulić poručuje Bojaniću: Angažujte advokata, trebaće vam

FOTO: FOS Media

Poslanica DPS-a Dragica Sekulić reagovala je na juče iznijete izjave ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića koji tvrdi da su građani plaćali njenog advokata 20.800 eura mjesečno, odnosno 250 eura po satu dok je bila ministarka ekonomije, poručujući mu „da angažuje advokata, jer će mu trebati“. 

Sekulić je Bojaniću poručila da, kad već maše ugovorima, neka to učini i sa novijim i kaže koliko je aktuelna Vlada platila savjetniku za emisije obveznica od 750 miliona eura.

“Kad već mašete ugovorima, mahnite i ovim svježijim, pa da uporedimo. Recimo, da vidimo koliko nas koštaju savjetnici za emisije obveznica od 750 miliona eura? Očigledno ste rudareći po arhivi shvatili da me ni za što ne možete osnovano optužiti, pa Vam je zasmetao ugovor sa advokatskom kućom koju smo po zakonu angažovali da bi maksimalno zaštitili imovinu građana Crne Gore kojom smo upravljali. Džaba vam trud. Ja neću ćutati i žmuriti na Vaše neznanje i nesposobnost. Sve što smatrate nezakonitim, prijavite nadležnim organima, kojima sam uvijek na raspolaganju. Inače ću Vas smatrati najobičnijim ucjenjivačem, koji pokušava da spriječi objektivnu kritiku”, navela je Sekulić u reagovanju.

Ona je dodala da bi odgovorni ministar kapitalnih investicija i sam angažovao advokatsku kancelariju.

“Odgovorni ministar kapitalnih investicija, zasigurno bi i sam angažovao advokatsku kancelariju. Mladenu Bojaniću advokati ne trebaju. Mladen je tu da gasi crnogorske firme i da nabacuje poslove njihovim konkurentima preko granice”, istakala je Sekulić.

Bojaniću je poručila i da ga “dobro takla u živac neznanja”, pa ne komentariše činjenice o Montenegro Airlinesu.

“Činjenice su neprikosnovene. U nedostatku argumenata, uz pomoć svih raspoloživih hijena, trolova i botova pokušavate još jednu manipulaciju i skretanje sa teme. Novi spektakl – grešna prethodna vlada angažovala je reputabilnu advokatsku kancelariju, da je podrži u pregovorima o 230 miliona eura vrijednom izlasku italijanske A2A iz Elektroprivrede Crne Gore i drugim ugovorima vrijednim preko 700 miliona eura. Ugovor zakonit, tarifa jasno definisana, usluga pružena. A, čime se plaća savjet o gašenju avio-kompanije dok susjedna država dokapitalizuje direktnu konkurenciju, da se naslutiti. Neuporedivo je skuplje”, zaključila je Sekulić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja