Sekulić: Kafići mogu da rade od nedjelje; Posljednja šansa da sačuvamo privredu

 Sekulić: Kafići mogu da rade od nedjelje; Posljednja šansa da sačuvamo privredu

Foto: Gov.me

Svaki objekat obavezan je da imenuje odgovornu osobu koja je dužna da se stara da se mjere primjenjuju, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na današnjoj pres konferenciji.

„Vidite da je zabrana na području cijele CG pa smo shodno tome predložili da se privredna aktivnost u trgovačkoj djelatnosti organizuje do 20h. Takođe i za ugostitelje i uslužne djelatnosti je do 20 sati. Na snazi ostaju mjere koje su već neko vrijeme definisane. Novina je što je svaki objekat obavezan da imenuje odgovorno lice i da na ulazu stoji ime i prezime odgovornog lica koje je dužno da se stara da se mjere primjenjuju“, kazala je Sekulić. 

Ona je navela da se mjere jednako primjenjuju u cijeloj Crnoj Gori, nezavisno od broja oboljelih u opštinama.

“Najviše su četiri osobe za stolom, bašte nemaju obaveze stavljanja pleksiglasa, dok unutra imaju obavezu postavljanja plesiglasa. Plan je da naredba stupa na snagu sjutra veče u ponoć. Ovo napominjem zbog ugostitelja koji bi mogli već u nedjelju da otvore objekte. Vjerujem da će im trebati vremena da obezbijede tražene mjere unutar objekta, ali mogu da otvore terase i bašte. Unutrašnji dio ne mogu koristiti dok ne ispune propisane mjere“, kazala je Sekulić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još