Sekretarijat za kulturu i sport pripremio bogat sportski program

 Sekretarijat za kulturu i sport pripremio bogat sportski program

Foto: PG Biro

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u susret obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice – 19. decembra pripremio je bogat sportski program.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Miloš Antić naglasio je da će ovogodišnje izdanje sportskih događaja uoči 19. decembra biti nešto drugačije jer je uslovljeno aktuelnom epidemiološkom situacijom, ali da će imati naglašen humanitarni karakter.

“Decembar je mjesec našeg grada, a sport zaštitni znak Podgorice, zbog toga smo odlučili da rođendan obilježimo kroz razne sportske aktivnosti. U sklopu proslave Dana oslobođenja Podgorice Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa klubovima u narednih nekoliko dana organizovaće veliki broj sportskih manifestacija, naravno,  uuzmaksimalno poštovanje mjera koje su na snazi”, istakao je Antić, dodajući da će kao i svake godine podržati program Specijalne olimpijade.

Za himanitarne akcije Sekretarijat za kulturu i sport, ove godine opredijelio je 10.000 eura i to po 2.500 eura Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica, Resursnom centru “1. jun”, Zavodu Komanski most i Institutu za bolesti djece“.

Sportski program u danima pred nama: 

-Četvrtak- otvara „triagonale“ – mini fudbalski turnir u organizaciji FK Karioke. Mjesto održavanja – balon “Vukčević” u ulici Vojislavljevića.

-Petak je rezervisan za 63. izdanje najstarije sportske manifestacije – atletska trka Oslobođenja Podgorice, nazvana po legendarnom Veliši Mugoši

-Subota je dan za vožnju na dva točka – u saradnji sa BK Džada održaće se biciklistička tura novim stazama kroz naš grad. Polazak je u 11 sati sa Trga nezavisnosti.

-Karate je odavno jedan od zaštitnih simbola glavnog grada, a KK Budućnost i ove godine organizuje tradicionalni Kup oslobođenja Podgorice, koji će se u nedjelju održati u Sportskom centru „Morača“.

-U saradnji sa Šahovskim klubom “7. Oktobar” u ponedjeljak ćemo na otvorenim novim tablama na više lokacija u Glavnom gradu organizovati šahovski turnir za djecu od šest (6) do jedanaest (11) godina.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja