SD osuđuje provokacije ispred Ambasade Hrvatske

 SD osuđuje provokacije ispred Ambasade Hrvatske

Foto Mapio ne

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) najoštrije su osudile postavljanje trobojke kod ambasade Hrvatske u Podgorici, navodeći da je takvo ponašanje neodgovornih pojedinaca samo nastavak ideologije atakovanja na multietničnost kao temeljnu vrijednost Crne Gore.

Član Glavnog odbora SD-a Zdravko Mitrović kazao je da su u toj partiji uvjereni da će građanska Crna Gora, kao što je to i do sad činila, znati da zaštiti sve građane, bez obzira na to kako se vjerski, nacionalno ili politički izjašnjavali i da će kulturna raznolikost države ostati jedno od njenih najvećih bogatstava.

„Ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca je samo nastavak sumanute ideologije atakovanja na multietničnost kao temeljnu vrijednost suverene Crne Gore, koja nažalost ima jako uporište u retorici i djelovanju predstavnika nove parlamentarne većine”, navodi se u reagovanju.

Mitrović je rekao da je očigledno da časna odluka predstavnika manjinskih naroda da ne participiraju u vlasti i dalje boli one koji su, kako je naveo, pokušali da formalnim, a ne suštinskim iskazivanjem želje da isti budu dio vlasti, prikriju retrogradne ideološke porive.

“Ovim putem pozdravljamo brzu reakciju nadležnih organa, očekujući da će počinioci biti adekvatno sankcionisani“, zaključuje se u reagovanju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja