Savović savjetnik premijera za unutrašnju politiku

 Savović savjetnik premijera za unutrašnju politiku

Foto: Prava Crna Gora

Politički direktor Prave Crne Gore Željko Savović imenovan je za savjetnika premijera za unutrašnju politiku.

Savović je demantovao natpise pojedinih medija, koje je nazvao „bliskih bivšem režimu“.

„Kako je objavila današnja Pobjeda, juče prilikom dolaska na prvi sastanak Vlade, maltene nijesam bio upoznat sa svojom budućom pozicijom u Vladi. Sve je bilo transparentno i to je način na koji će ova Vlada funkcionisati i ubuduće. Od kad je predsjednik vlade dobio status mandatara, ja sam bio dio njegovog najužeg tima, pa su se, pretpostavljam, zbog toga u javnosti javile projekcije pozicija i za buduću Vladu. Informaciju o konkretnoj poziciji na koju ću, uz obostranu saglasnost, biti imenovan i odgovornostima koje me očekuju dobio sam, kako i dolikuje, od predsjednika Vlade, lično i na vrijeme. Dakle, nema ni govora, ni povoda za zlonamjerne interpretacije. Objave u medijima, bliskim bivšoj vlasti, shvatam kao autoprojekciju sopstvenih svjetonazora – sada je barem svima jasno ko gubi pozicije i ko je zbog toga zabrinut. Takođe ovo doživljavam i kao dio šire slike u kojoj odlazeći režim radi sve ne bi li diskreditovao novog premijera i njegov tim“, istakao je Savović.

Savović je dodao da ima izuzetnu čast, koja sa sobom nosi i veliku odgovornost, da u izazovnom periodu koji je pred nama, budem dio najužeg tima predsjednika Vlade.

„Sa pozicije savjetnika premijera za unutrašnju politiku biću u prilici da se posvetim radu na izgradnji boljeg i pravednijeg društva. Osim dužnosti savjetnika premijera, svoj doprinos daću i kroz članstvo u dvije Vladine komisije – Кomisiji za kadrovska i administrativna pitanja i Кomisiji za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku. Pred svima nama je ogroman posao. Ali, za to smo se borili i sada nam je data šansa da se pokažemo na djelu“, naveo je 

Savović je dodao da će zbog obavljanja posla u Vladi Crne Gore zamrznuti svoju poziciju političkog direktora Prave Crne Gore, te demantovao i okarakterisao kao zlonamjerne, propagandističke i potpuno netačne tvrdnje iznesene u Pobjedi da je funkciju u najužem premijerovom timu dobio nakon intervencije predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još