Savović: Organizovati nastavu sa što više rada u učionici

 Savović: Organizovati nastavu sa što više rada u učionici

Foto: iStock

Intezivno se radi na izradi novog modela nastave, koji će se primjenjivati nakon zimskog školskog raspusta, kazao je predsjednik Sindikata prosvjete Podgorica Slobodan Savović.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da se ide tragom ideje, koju je predlagao i UNICEF, da je potrebno organizovati nastavu, uz poštovanje preporuka IJZ, sa što više rada u učionici.

“Jer ništa ne može zamijeniti živu riječ i socijalizaciju đaka u školi”, kazao je Savović i dodao da nije lako pronaći model rada u vanrednim uslovima.

Traže od nadležnih da jasno definišu pravila rada u uslovima pandemije.

“Isti je zahtjev i prema novom ministarstvu, da jasno definišemo pravila rada u učionici. Da se donesu određeni modeli planovi, pa ako treba i podzakonski akti o našem radu u slovima pandemije”, poručio je Savović.

Podsjetio je i da je riješen problem korišćenje godišnjeg odmora tokom zimskog raspusta i dodao da takvo rješenje ni do sada nije postojalo.

“Ovo je prvi put da je Ministarstvo prosvjete izašlo sa nekim pisanim tumačenjem, što do sada nije bio slučaj. Možda je to najviše iznenadilo naše direktore”, kazao je Savović.

Kaže i da su po tom pitanju sa prethodnim ministarstvom prosvjete imali komunikaciju, ali ne i dogovor.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još