Sastanak protekao u konstruktivnom razgovoru

 Sastanak protekao u konstruktivnom razgovoru

foto ilustracija

Radni sastanak ministara finansija i ekonomije, Darka Radunovića i Dragice Sekulić, sa kandidatima za ministre u novoj vladi, protekao je u konstruktivnom razgovoru, uz obostranu kooperativnost i spremnost na saradnju, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva su kazali da su se Radunović i Sekulić sa saradnicima, danas sastali sa kandidatima za ministre u novoj Vladi, Milojkom Spajićem, Jakovom Milatovićem i Mladenom Bojanićem.

„Radni sastanak protekao je u konstruktivnom razgovoru, uz obostranu kooperativnost i spremnost na saradnju“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Današnji sastanak nastavak je onog koji je održan u ponedjeljak, kada su se Spajić, Milatović i Bojanić sastali sa Radunovićem, kako bi, između ostalog, razgovarali o Nacrta budžeta za narednu godinu i aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama.

Iz Ministarstva je tada saopšteno da su predstavnici tog Vladinog resora upoznali sagovornike sa aktuelnim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i prezentovali osnovne parametre koji su obilježili ovu, kao i projekcije za narednu godinu.

Nacrt budžeta za narednu godinu urađen je u zakonskom roku do 30. oktobra, ali nije poslat Vladi odnosno Skupštini, jer je mandatar, Zdravko Krivokapić, najavio reorganizaciju izvršne vlasti.

Krivokapić je ranije saopštio da će do 20. decembra imati predlog budžeta, ali je tvrdio i da od Ministarstva nijesu mogli dobiti informacije o zapošljavanju i vezane za planiranje državne kase.

Resor Radunovića je to negirao i pozvao Krivokapića na sastanak, kao i da dostavi Nacrt uredbe o novoj organizaciji javnog sektora, da bi se na vrijeme informacioni sistem za planiranje i pripremu budžeta i povezivanje programske djelatnosti prilagodio novoj organizacionoj šemi.

Krivokapić je najavio da će vlada, o kojoj bi trebalo da se odlučuje 2. decembra, imati 12 umjesto dosadašnjih 18 ministarstava.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još