Sankcionisan 431 vozač, iz saobraćaja isključeno 207 vozila

 Sankcionisan 431 vozač, iz saobraćaja isključeno 207 vozila

foto uprava policije

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, službenici saobraćajne policije su u crnogorskim gradovima sprovodili operativnu akciju „Stop neregistrovanim vozilima“.

Cilj akcije je bio pojačana kontrola svih kategorija vozila sa posebnim akcentom na pronalaženje vozila kojima je istekla važnost registracije a koja kao takva suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju.

Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 2.708 vozila.

„Zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima sankcionisan je 431 vozač od čega je 207 vozila isključeno iz saobraćaja.

Ovaj podatak posebno zabrinjava imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim i tehnički neispravni vozilima pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živite svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Još jednom apelujemo na vozače da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsjećamo da upravljanje neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje“, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici saobraćajne policije će, u skladu sa Zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanim akcijama kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozaća i ostalih učesnika u saobraćaju svelo na najmanju moguću mjeru.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja