RTCG: Krivokapić više puta pozivan na Javni servis

 RTCG: Krivokapić više puta pozivan na Javni servis

Foto: UCG

Premijer Zdravko Krivokapić je u više navrata pozivan da bude gost Javnog servisa, čime bi bio u prilici da saopšti sve što misli o propustima, ali i da obori netačne hipoteze, kazali su iz menadžmenta i uredništva Radio i Televizije Crne Gore (RTCG).

Oni su reagovali na izjavu Krivokapića, koji je naveo da Javni servis mora da bude po mjeri građana, a ne partija ili pojedinaca.

„Da Krivokapić nije odabrao pogrešno vrijeme i mjesto za kritiku Javnog servisa, pored mnogo značajnije teme o zaduživanju, vjerovali bismo kako je riječ o njegovoj dobroj namjeri da nam ukaže na greške, kojih, svakako, ima i u našem radu“, navodi se u reagovanju, prenosi portal RTCG.

Dodaje se da Krivokapić nije odgovorio na posljednji poziv za gostovanje na Javnom servisu.

„Aktivnu legitimaciju za takvu kritiku oduzima mu i to što smo ga u više navrata pozivali da bude gost Javnog servisa, čime bi bio u prilici da saopšti sve što misli o našim propustima, ali i da obori netačne hipoteze, koje smo, ako smo dobro shvatili, iznosili i na njegov račun”, navodi se u reagovanju.

Iz menadžmenta i uredništva RTCG kazali su da je Krivokapić, preko svog tima, obećao da će, kad postane premijer, doći u Javni servis, ali da na posljednji poziv njegov tim nije ni odgovarao.

“Iz tog razloga ćemo sebi dozvoliti hipotezu da to što je premijer danas stao u odbranu uvažene američke ambasadorke (Džudi Rajzing) Rajnke, kojoj je autorka „Teleskopije“ Tamara Nikčević već uputila izvinjenje, nema za cilj da zaštiti njen nesumnjivi integritet, koliko da prikrije onu kosovsku zvjezdicu, ali i, ako je vjerovati stručnjacima, enormno zaduženje naše zemlje u netransparentnoj proceduri“, zaključuje se u reagovanju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja