Rok za sugestije kratak da bi poslali zvaničan stav

 Rok za sugestije kratak da bi poslali zvaničan stav

Foto: Jevrejska zajednica Crne Gore

Rok za eventualne sugestije o predlogu Izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti je kratak da bi predstavnici manje zastupljenih vjerskih zajednica mogli poslati zvaničan stav po tom pitanju, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Jevrejske i Islamske zajednice u Crnoj Gori, te Katoličke crkve.

Sastanak je održan na inicijativu Jevrejske zajednice u Crnoj Gori. Iz ove tri vjerske zajednice su kazali da cijene napor nove Vlade i resornog ministarstva da se poboljšaju zakonska rješenja.

„Ovaj susret bio je prilika za razgovor o najavljenom predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, te su prisutni izrazili nadu da će prilikom donošenja istog Vlada voditi računa o ravnopranoj zastupljenosti pripadnika manjinskih naroda u državnim institucijama“, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali nadbiskup Barske nadbiskupije, monsinjor Rok Đonlešaj i apostolski upravitelj Kotorske biskupije sa pravnim timom, reis Islamske zajednice Rifat efendija Fejzić, sa pravnim timom,
te inicijatori sastanka Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore i r. Luciano Moše Prelević, Vrhovni rabin Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još