Republika Češka donirala Crnoj Gori vrijednu medicinsku opremu

 Republika Češka donirala Crnoj Gori vrijednu medicinsku opremu

Foto: Gov.me

U Podgoricu je sinoć dopremljena vrijedna medicinska oprema, koju je Republika Češka donirala Crnoj Gori posredstvom Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije.

Povodom primopredaje opreme, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović zahvalio je Republici Češkoj, naglasivši da je oprema stigla u pravom trenutku za crnogorske građane.

Ministar je kazao da donacija potvrđuje koliko je značajna dobra koordinacija u okviru Mehanizma EU za civilnu zaštitu, naročito u prevazilaženju izazova, poput borbe sa koronavirusom.

Takođe je saopštio da je zaštitna oprema dragocjena, ne samo kao pomoć zdravstvenom sistemu, već ima i šire značenje.

“Ova donacija, koja će biti uručena Kliničkom centru, predstavlja izraz solidarnosti prema Crnoj Gori, koja će nesumnjivo biti spremna da, s puno poštovanja uzvrati na isti način i u slučaju potrebe pruži podršku R. Češkoj”, naglasio je Sekulović.

Ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Karel Urban je iskazao zadovoljstvo zbog dobre organizacije dopremanja pomoći Crnoj Gori. “Pandemija korona virusa nas je dovela do teške situacije, koja se može prevazići samo kroz međusobnu pomoć i solidarnost”, saopštio je ambasador.

Sekulović i ambasador Urban su iskazali uvjerenje da će se kvalitetna saradnja dvije zemlje nastaviti u narednom periodu, te da će se i nakon prevazilaženja kovid krize, nastaviti jačanje prijateljskih veza Crne Gore i Republike Češke.

Donacija vrijednosti oko 190 000 eura obuhvata zaštitna odijela, maske i drugu zaštitnu opremu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja