„Reforme izbornog zakonodavstva prioritet“

 „Reforme izbornog zakonodavstva prioritet“

Foto DPS

Poslanici DPS-a odmah će inicirati rad na daljoj reformi izbornog zakonodavstva, kazao je poslanik u Skupštini Crne Gore, i predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva u prethodnom sazivu, Branimir Gvozdenović. On je istakao da postoji prostor za unapređenje zakonodavstva, posebno zbog toga što nije usvojen Zakon o izboru odbornika i poslanika, koji se smatra “krovnim” zakonom kada je ova oblast u pitanju.

Gvozdenović je učestvovao na završnoj konferenciji  ODIHR-a povodom projekta “Podrška izborima na Zapadnom Balkanu”.

On je na konferenciji prezentovao rad na reformi izbornog zakonodavstava u prethodnom sazivu.

“Istakao je značaj podrške koja je Skupštini pružena od stane OEBS-ODIHR organizacije, odnosno njihovih eksperata koji su dali nemjerljiv doprinos kako u radu Odbora tako i u radu radnih grupa”, navodi se u saopštenju.

Gvozdenović je istakao da i pored toga što Odbor nije doveo do kraja rad u skladu sa Odlukom, veliki je posao odrađen i ostvaren je vidljiv napredak u dijelu izbornog zakonodavstva.

“Naglasio je da smatra da i dalje postoji prostor za unapređenje zakonodavstva, posebno zbog toga što nije usvojen Zakon o izboru odbornika i poslanika, koji se smatra “krovnim” zakonom kada je ova oblast u pitanju. S tim u vezi, obavijestio je učesnike da će i u novom sazivu poslanici DPS-a odmah inicirati rad na daljoj reformi izbornog zakonodavstva”, zaključeno je u saopštenju DPS-a.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja