Razmotriti mogućnost povećanja zarada zdravstvenim radnicima

 Razmotriti mogućnost povećanja zarada zdravstvenim radnicima

Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da razmotri mogućnosti povećanja zarada zdravstvenim radnicima, kako bi bili stimulisani da nastave da posao obavljaju odgovorno i savjesno.

Iz SNP-a su kazali da je potrebno povećati plate zdravstvenim radnicima, koji se već duže od godinu nalaze u vanrednom režimu rada zbog pandemije Covid 19.

„Do sada je ovo pitanje tretirano povremenim stimulansima, što nije dugoročno rješenje za njihov prilično loš ekonomski položaj“, istakli su iz te partije.

SNP, kako su naveli, zahtjev da se zdravstvenim radnicima povećaju zarade, posebno ljekarima, ponavlja već nekoliko godina, ali od bivše vlasti nije bilo volje da se tom pitanju posveti potrebna pažnja.

„Iako je finansijska situacija prilično loša zbog posledica koje je izazvala epidemija, mora se pronaći prostor za uvećanje primanja ljudi koji se već mjesecima nalaze na prvoj liniji odbrane od korona virusa“, smatraju u SNP-u.

Oni su pozvali Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da razmotri mogućnosti povećanja zarada zdravstvenim radnicima.

„Kako bismo ih stimulisali da nastave da svoj posao obavljaju odgovorno i savjesno, a u korist svih članova našeg društva“, navodi se u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još