Rasvijetljeno podmetanje eksploziva u Podgorici

 Rasvijetljeno podmetanje eksploziva u Podgorici

foto fos media

Danilovgrađanin I.Đ. (29) uhapšen je zbog sumnje da je 13. novembra u Podgorici, ispred jedne sportske kladionice, aktivirao eksplozivnu napravu, saopštila je Uprava policije.

Iz policije su kazali da je improvizovana eksplozivna naprava aktivirana kasnim večernjim satima, pri čemu su polomljena stakla na ulaznim vratima objekta.

„Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je izvršilac ovog krivičnog djela bezbjednosno interesantno lice I.Đ. iz Danilovgrada, i on je lišen slobode“, kaže se u saopštenju.

Protiv I.Đ. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

On je, uz krivičnu prijavu, koju je sproveden osnovnom državnom tužiocu u Podgorici koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata.

Osim toga, protiv I.Đ. su službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, kao i prekršajnu zbog ometanja i omalovažavanja službenog lica.

Navodi se da je, u nastavku aktivnosti u odnosu na tu bezbjednosno interesantnu osobu, podgorička policija pretresla stanova na dvije lokacije u Podgorici i Danilovgradu.

„Nakon toga je slobode lišen M.V. (37), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv R.V. (65) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su oduzete tri puške, kao i veća količina municije različitog kalibra.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još