Raspisan poziv za prodaju zgrade bivše Robne kuće Beograd

 Raspisan poziv za prodaju zgrade bivše Robne kuće Beograd

Foto: PG Biro

Direkcija za imovinu Glavnog grada raspisala je javni poziv za prodaju poslovne zgrade bivše Robne kuće Beograd sa zemljištem na uglu ulica slobode i Novaka Miloševa u Podgorici.

Minimalni iznos naknade za nepokretnosti koje su predmet prodaje iznosi 10,9 miliona eura, piše Dan.

Imovinu koja se prodaje čine zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 117 kvadrata i poslovna zgrada u vanprivredi čija je osnova površine 1,02 hiljade kvadrata. Zgrada se sastoji od poslovnog prostora u podrumu, na prizemlju i prvom, drugom i trećem spratu, površine svaki po 760 kvadratnih metara.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju svi domaći i strani građani i preduzeća. Učesnici postupka dužni su da kao garanciju dostave dokaz o uplati depozita u visini od deset odsto od ukupnog minimalnog iznosa naknade, na glavni račun trezora Glavnog grada.

Najpovoljniji ponuđač je dužan da sa Glavnim gradom zaključi ugovor o prodaji nepokretnosti, u roku od 15 dana od dostavljanja obavještenja o rezultatima tendera. Naknada za nepokretnosti plaća se u ukupnom iznosu, u roku od 15 dana od zaključenja ugovora. Porez na promet nepokretnosti i troškove zaključenja ugovora, plaća kupac.

Otvaranje ponuda biće održano 26. januara u sali Uprave za kadrove.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još