Rajnke: Poseban fokus podrške SAD u oblasti medija

 Rajnke: Poseban fokus podrške SAD u oblasti medija

Foto: Vlada Crne Gore

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Rajnke je, kako navode iz Ministarstva, poručila da će SAD pružiti podršku i biti pouzdan partner ministarstvu i na dnevnom i praktičnom nivou na unapređenju javnih politika koje se odnose na digitalizaciju društva, a posebno oblast medija. 

Ambasadorka je istakla važnost unapređenja medijskih sloboda, dalje profesionalizacije medija, te jačanja javne debate.

– Crna Gora ima sve preduslove da kao mala država bude uspješna priča, a njeni građani zaslužuju kvalitetne javne usluge i inovativnu javnu upravu i SAD će biti partner Crnoj Gori u sprovođenju ovih reformskih procesa –  kazala je Rajnke.

Srzentić je zahvalila za strateško partnerstvo SAD-u u oblasti digitalizacije javnih usluga.

Ona je ambasadorku upoznala sa prioritetma u radu ovog resora, njenim vizijama dalje digitalne transformacije javne uprave.

 Srzentić je kazala da su ključni prioriteti u radu ovog ministarstva projekti orjentisani na građane, podsticanje digitalne ekonomije, te otvorena i pristupačna Vlada.

 – Cilj nam je da napravimo platforme i usluge koje su korisne građanima i koje će im olakšati život. Insistiraću na kreiranju platformi putem kojih će građani moći da budu aktivni učesnici u kreiranju javnih politika. Svjesni smo da u narednom periodu moramo raditi na prepoznavanju i proširivanju ključnih elektronskih usluga, kako bi građanima olakšali pristup – kazala je ministarka.

Srzentić je ocijenila da je opredjeljenje Vlade Crne Gore je da istraje na daljoj profesionalizaciji medija i jačanju medijskih sloboda.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još