Radulović-Sekulović: Vlada Crne Gore i ReSPA odgovorni i pouzdani partneri

 Radulović-Sekulović: Vlada Crne Gore i ReSPA odgovorni i pouzdani partneri

Foto: MVP

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa direktoricom Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) Ratkom Sekulović.

On je istakao da će Crna Gora nastaviti da razvija snažne partnerske odnose sa ReSPA-om. Kako je poručio, Crna Gora će pružiti podršku svim aktivnostima koje imaju za cilj reformu javne uprave, sa posebnim fokusom na oblasti digitalizacije, razvoja e-Uprave i unapređenja informaciono-komunikacionih tehnologija.

Šef crnogorske diplomatije je dodao da je partnerstvo sa ReSPA-om snažan podsticaj promociji unapređenja standarda javne uprave, kao važnoj oblasti na putu evropske integracije. Takođe, naglasio da Crna Gora čvrsto vjeruje u snagu i vrijednost saradnje u okviru regionalnih mehanizama, te da je neupitna njena privrženost razvoju dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje kao jednom od stubova vanjske politike.

Direktorica ReSPA-e Sekulović je zahvalila Raduloviću na prijemu te čestitala imenovanje na tu funkciju. Ona je upoznala sagovornika sa aktivnostima ReSPA-e, koja je ove godine obilježila desetogodišnjicu rada. Kako je informisala, uspjeh i rezultati rada ove međunarodne organizacije su prepoznati od Evropske komisije, kao i drugih regionalnih organizacija.

Sekulović je posebno naglasila značaj aktivnosti koje se odnose na unapređenje kapaciteta i povezanosti javne uprave, posebno u kontekstu pristupanja EU, te da je, na toj liniji, ReSPA prepoznata kao inovativni regionalni centar, sa širokim dijapazonom djelovanja na svim područjima od značaja za društveni razvoj.

Sagovornici su dogovorili nastavak komunikacije po svim pitanjima od obostranog značaja, posebno u kontekstu intenziviranja procesa evropske integracije Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja