Radulović naimenovala novo rukovodstvo u KCCG

 Radulović naimenovala novo rukovodstvo u KCCG

Foto: FOS Media

Nova direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović smijenila je šest direktora klinika, među kojima i medicinsku direktoricu Marinu Ratković i direktora Urgentnog centra Nermina Abdića, piše Dan.

Prema saznanjima Dana iz te ustanove, novi medicinski direktor biće plastični hirurg Zoran Terzić, dok će Urgentnim rukovoditi internista Nebojša Brnović.

Radulovićeva je smijenila i direktora Interne klinike Sretena Kavarića, na čije čelo će biti naimenovan endokrinolog Đorđije Krnjević.

U svom timu Radulovićeva je, umjesto direktora Klinike za neurologiju Balše Vujovića naimenovala specijalistu neurologa Slavišu Peruničića.

Radulovićeva je smijenila i dugogodišnjeg prvog čovjeka Klinike za bolesti srca Nebojšu Bulatovića i na njegovo mjesto postavila Nikolu Pavlovića.

Na čelu Hirurške klinike više nije hirurg Ranko Mirović već je umjesto njega imenovan Predrag Bajić.

Direktorica KCCG je smijenila i direktora Centra za nauku KCCG Nemanju Radojevića i na njegovo mjesto postavila endokrinologa Snežanu Vujošević.

Prema infromacijama Dana, Radulovićeva namjerava da smijeni sve direktore klinika u narednim danima, kako bi napravila svoj tim koji će voditi najveću zdravstvenu ustanovu.

Prema saznanjima Dana iz zdravstvenih ustanova, u toku je kontrola ministarstva da li su direktori ustanova imenovani po zakonu.

Direktorima 24 zdravstvene ustanove domova zdravlja i opštih bolnica mandat je istekao početkom marta, ali je Ministarstvo zdravlja tada naložilo svima koji su raspisali konkurs da ga povuku, zbog najavljenih parlamentarnih izbora.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja