Putevi pretežno mokri i klizavi

 Putevi pretežno mokri i klizavi

Foto: FOS Media

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama i duž riječnih tokova, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su upozorili da su mogući sitniji odroni i savjetovali vozačima opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

U Crnoj Gori je do 1. aprila sljedeće godine obavezna upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Marezu, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

Saobraćaj na putu Rožaje – Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od osam do 11 i od 13 do 16 sati.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Saobraćaj na putu M-3, na dionici tunel Budoš – Danilovgrad, zbog radova je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Zbog rekonstrukcije puta M-6 dionica Mihajlovica-Pljevlja saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča – Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa putnički međugradski saobraćaj zabranjen je do sjutra do pet sati.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča – Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja