Put ka Tornju poprište udesa: Brze vožnje dovele do tragičnih ishoda

 Put ka Tornju poprište udesa: Brze vožnje dovele do tragičnih ishoda

Foto: Ivan Petrović Ipe, Dan

Put ka Tornju na Zabjelu u Podgorici odavno je postao poznata trasa za nesavjesne vozače koji na ovom dijelu puta organizuju „trke“, a nedavna nekontrolisana vožnja bez propisa dovela je do polomljene rampe i bankine, prenosi FOS.

Posljednja nezgoda desila se prije mjesec dana. Mještani tvrde da je, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, ali je napravljena materijalna šteta na automobilu, koji je ostao bez točka.

Bankina je sa jedne strane polomljena, a od udarca automobila u nju jedan dio se skroz iskrivio. 

Foto: PG Biro
Foto: FOS media

„Jezivo je šta sve gledamo svakog dana, da ne pričam koliko djece ovdje živi. Oni bukvalno lete po ovom putu. Dok se ne desi neka velika tragedija neće se smiriti“, kaže ogorčeni mještanin Zabjela. 

Iz stanice policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica za FOS kažu da nemaju podatke o ovoj nezgodi.

Foto: PG Biro
Foto: Podgorički vremeplov, Instagram

„U posljednjih mjesec dana naša stanica nije evidentirala prijavu saobraćajne nezgode na dijelu puta koji vodi prema Tornju na Dajbabskoj gori“, navodi se u odgovorima. 

Foto: PG Biro
Foto: Podgorički vremeplov, Instagram 

Mještani tvrde da su trke i „spuštanje“ sa Tornja na Dajbabskom brdu odnijele mnogo mladih života. 

„Živim ovdje godinama i to je strašno čemu smo sve prisustvovali i šta smo sve mogli da gledamo. Prije nekoliko godina momak sa biciklom se spuštao i udario u ogradu. Mislim da je poginuo tada. Mogu da se kladim da kada ponovo postave rampu, neće potrajati ni tri dana, već će je odmah polomiti. Možda su rješenje ležeći policajci“, navodi jedan od mještana. 

Foto: PG Biro
Foto: FOS media

Tako su bez rampe mladi „trkači“ opet dobili „pistu“ na kojoj redovno „testiraju“ svoje vozačke sposobnosti.

Podsjećanja radi, Glavni grad je sredinom jula ove godine postavio rampu na ovom dijelu puta. U objavi koju su tada publikovali na svom zvaničnom Instagram profilu napisali su sljedeće:

Foto: PG Biro
Foto: Glavni grad Podgorica

Službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja sada su upoznati da na ovom dijelu puta nema postavljene rampe.

„Takođe smo upoznati da se na ovom dijelu puta okuplja veći broj lica mlađe starosne dobi koji upravljaju vozilima bez položenog vozačkog ispita. Obratili smo se putem dopisa Glavnom gradu da se na tom dijelu puta postavi rampa, kako bi se zabranilo neovlašćeno kretanje vozila prema Tornju na Dajbabskoj gori. Glavni grad je nakon našeg dopisa postavio rampu, koja je polomljena i uklonjena prije dvadeset dana“, dodaju iz policije u odgovorima za FOS. 

Pošto rampe nema, iz policije su podvukli da svakog dana u poslijepodnevnim i kasnim večernjim časovima upućuju patrole kako bi, kako tvrde, preventivno obilazili navedeni dio puta i kontrolisali zatečena vozila i lica.

Zbog nepoštovanja propisa krajem jula poginuo mladić

Iz policije kažu da se posljednja evidentirana saobraćajna nezgoda na ovom dijelu puta dogodila 27. juna ove godine oko 02.53 sati.

„U ovoj saobraćajnoj nezgodi je učestovavao J.P. (18) koji je upravljao vozilom marke „Renault“, a u kojem se nalazio i F.M. (31) na mjestu suvozača koji je tom prilikom smrtno stradao. Do navedene saobraćajne nezgode je došlo tako što se vozač J.P. nije pridržavao propisa, uslova i stanja puta kada je izgubio kontrolu nad vozilom i tom prilikom je došlo do prevrtanja vozila, gdje su nastupile navedene posljedice“, zaključuju iz Uprave policije za FOS.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja