Protest zbog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijest

 Protest zbog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijest

Foto: Instagram

Protest patriotskih organizacija zbog najave usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti biće održan danas ispred Skupštine Crne Gore.

Patriotske organizacije apelovale su na sve učesnike protesta Crne Gore da se striktno drže mjera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od koronavirusa.

Organizatori su poručili da im odgovornost prema državi ne da da sjede doma dok, kako su rekli, Vlada i poslanici prepisuju crnogorso kulturno blago i našu istoriju na Srpsku crkvu i Srbiju.

„Odgovornost za zdravlje svakog čovjeka obavezuje nas da poštujemo epidemiološke mjere, zato śutra – odgovorno, s maskom na licu i fizičkom distancom pokažimo civilzacijsku udaljenost od onih koji su nas prodajom Crne Gore primorali da u ovakvim okolnostima stanemo u odbranu jedine otadžbine”, naveli su organizatori patriote.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović apelovao je da građani odustanu od masovnog okupljanja i da svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mjere.

On je, podsjetio da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

„Poštujem i ohrabrujem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vrijeme za masovna okupljanja, bitno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost“, kazao je Sekulović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja