Prosjek 10: Nikola Milić dobitnik Plakete Univerziteta Crne Gore iz oblasti tehničkih nauka

 Prosjek 10: Nikola Milić dobitnik Plakete Univerziteta Crne Gore iz oblasti tehničkih nauka

Foto: UCG

Student Elektrotehničkog fakulteta, studijskog programa Energetika i automatika, Nikola Milić (10.00) dobitnik je Plakete za završene studije sa najboljim uspjehom iz oblasti tehničkih nauka od Univerziteta Crne Gore.

Kaže da na svom studentskom putu najviše pamti saradnju i interakciju sa kolegama i profesorima.

„Ono što bih želio da istaknem je da sam imao tu sreću da odaberem elektrotehniku kao svoj životni poziv. Tokom svojih studija sam uvidio koliko je zapravo elektrotehnika bitna u današnjem svijetu i da ona zapravo predstavlja oslonac funkcionisanja i razvoja svega u našem okruženju“, dodaje on.

Nikola je osnovne studije završio 24. jula 2020. godine, sa prosječnom ocjenom A (10,00). U septembru 2020. godine upisao je master studije na Elektrotehničkom fakultetu, smjer Automatika i industrijska elektrotehnika. On ističe da osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu zahtijevaju ogroman trud i zalaganje.

„Na tom nivou studija usvajaju se osnovna znanja iz oblasti elektrotehnike koja se koriste i preslikavaju u karijeri svakog elektroinženjera. Želio bih da istaknem da sam ponosan na svoju generaciju koja, ne samo da je po uspjehu jedna od boljih u novijoj istoriji našeg fakulteta, već je i podstakla angažovanje studenata na vannastavnim aktivnostima kao što su startup i STEM edukacija djece i mladih“, objašnjava student.

Tokom druge i treće godine osnovnih studija bio je korisnik stipendije Ministarstva prosvjete za talentovane studente. Tokom cjelokupnog trajanja dosadašnjih studija je bio korisnik stipendije Opštine Nikšić za talentovane studente.

Dobitnik je Nagrade Elektrotehničkog fakulteta za najboljeg studenta osnovnih studija na smjeru Energetika i automatika, kao i Plakete Elektrotehničkog fakulteta za doprinos promociji fakulteta putem vannastavnih aktivnosti.

Bio je polaznik Letnje Startup škole koju je organizovao Elektrotehnički fakultet na kojoj je, sa svojim timom,  osvojio treću nagradu za ideju za pametnu vazu Orhis. Takođe je učestvovao na Hakatonu 2019 Neka dostupno bude i korisno u organizaciji Privredne komore Crne Gore i Ministarstva javne uprave, na kojem je sa timom studenata sa Univerziteta Crne Gore osvojio treću nagradu za web aplikaciju za digitalni turizam.

Učestvovao je i na Startup Akademiji Elektrotehničkog fakulteta i Ljetnoj Inženjerskoj školi, takođe u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta. Takođe je bio predavač na temu C++ programski jezik na radionicama koje su organizovali Američki ugao Podgorica i NVO KSAN.

Nikola je trenutno učesnik Programa za stručno osposobljavanje, koji realizuje Vlada Crne Gore, u firmi Smart Systems. Govori engleski, ruski i njemački jezik.

Kolegama i budućim kolegama poručuje „da odaberu studije koje ih interesuju i kojima će biti posvećeni, ali i da nađu vremena i za stvari osim učenja, a koje su sastavni dio studiranja. Smatram da, osim što svako treba da odabere da se usavršava u oblasti koju voli, isto tako je i bitno naći vremena za upoznavanje novih ljudi i sticanje novih iskustava koja ostaju u sjećanju nakon završetka studija.“

V.f. rektora prof. dr Vladimir Božović uručio je Nikoli Plaketu u okviru obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja