Priveden Dejan Peruničić

 Priveden Dejan Peruničić

UGC

Pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su jutros bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića, potvrđeno je portalu Pobjeda iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Peruničić je priveden po nalogu SDT-a.

Podsjećamo, SDT je pokrenulo je izviđaj protiv Peruničića, nakon što je prošle srijede, u večernjim satima, pronađen prislušni aparat, za koji iz ANB-a sumnjaju da je postavljen u periodu, dok je on bio direktor tajne policije.

Za sada nije poznato da li je uređaj bio aktivan i ko je prisluškivao tužioce.

Bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost i bivšem agentu tajne pratnje Srđi Pavićeviću već se sudi zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba.

Odlukom sutkinje podgoričkog Višeg suda Dragice Vuković, a uvažavajući predlog branilaca optuženih Peruničiću i Pavićeviću se sudi iza zatvorenih vrata.

Iz SDT-a nisu htjeli da zvanično govore o ovom slučaju, ali su najavili da će održati pres konferenciju.

„Obavještavam Vas da će u vezi sa navedenim predmetom i drugim aktuelnim predmetima Specijanog dražvnog tužilaštva biti organizovana konferencija za štampu na kojoj ćete biti u mogućnosti da neposredno postavljate pitanja. O terminu održavanja konferencije za štampu ćete biti blagovremeno obaviješteni“, saopštili su Pobjedi iz SDT-a.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još