Prijava za Program stručnog osposobljavanja završava se sjutra

 Prijava za Program stručnog osposobljavanja završava se sjutra

foto pink m

Prijava za deveti ciklus Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završava se sjutra, 19. novembra u 15 sati, nakon čega će prijavljeni korisnici imati mogućnost da do nedjelje, 22. novembra, izrvše promjenu prferenci, odnosno izabranih poslodavaca, ističu u Ministarstvu prosvjete.

„Prijavljivanje budućih korisnika Programa, vrši se elektonskim putem, preko portala www.eUprava.me. Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Cilj Programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se suočava čitava Evropa, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike“, precizirali su u Ministarstvu.

Stoga, iz Ministarstva pozivaju sve zainteresovane visokoškolce koji ispunjavaju uslove previđene konkursom da se prijave za Program i odaberu neko od oko 12.500 mjesta, koliko su ove godine oglasili poslodavci.

Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja